Hlavní obsah

Nejvíce preferenčních hlasů získal Čunek, bodoval i Juránek s Drábovou

Největší počet preferenčních hlasů z kandidátů krajských voleb získal ve Zlínském kraji lídr lidovecké kandidátky, senátor a vsetínský starosta Jiří Čunek. Na jihu Moravy bodoval další z lidoveckých kandidátů Stanislav Juránek. Ve středních Čechách oslovila voliče dvojka Starostů a nezávislých a předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Lídr lidovců ve Zlínském kraji Jiří Čunek přichází do volebního štábu oslavit vítězství KDU-ČSL.

Článek

Čunek od voličů dostal přes 14 tisíc preferenčních hlasů a lidovci pod jeho vedením dokázali v kraji zvítězit.

"Jsem velmi rád, že se nám to podařilo, mám radost. Máme kvalitní lidi, dokonce bych řekl, že jsme měli i přetlak, kdyby bylo více zastupitelů, obsadili bychom i více míst kvalitními lidmi," citovala Čunka ČTK.

Přes 14 tisíc preferenčních hlasů dostal od voličů v Jihomoravském kraji náměstek  nynějšího hejtmana Juránek, který obhajoval i senátorský mandát v senátním obvodu Brno-střed a z druhého místa postoupil do druhého kola.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dana Drábová

Drábovou přes 11 tisíc preferenčních hlasů vyneslo ve Středočeském kraji na kandidátce STAN na první místo. Před lídra Víta Rakušana se dostala i přes to, že již před volbami připustila, že pokud nebude kvůli své práci moci vykonávat místo uvolněné zastupitelky, omluví se voličům a mandátu se vzdá.

Přes 9,6 tisíce hlasů dostal od voličů i Jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD). Sociálním demokratům se pod Zimolovým vedením podařilo v kraji zvítězit před hnutím ANO. Podobný kousek zopakovali již pouze na Vysočině.

V Libereckém kraji dostal nejvíce hlasů hejtman Martin Půta, který je lídrem kandidátky. Navzdory obvinění z korupce obdržel od voličů 8143 preferenčních hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám