Hlavní obsah

Nejsem v angličtině nejlepší na světě, přiznala Schillerová

– Praha

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na Twitteru přiznala, že její angličtina není „nejlepší na světě”. Stalo se tak poté, co se novináři pokoušeli vést s ní rozhovor anglicky. Stanici CNN Prima News dokonce po anglicky položené otázce z rozhovoru odešla. Posléze uznala, že to asi byla chyba.

Alena Schillerová utekla od otázky v angličtině Video: CNN Prima News, Prima FTV

 
Článek

„Nejdřív mě z angličtiny zkoušela ČT. Hnali se za mnou s kamerou z Malostranského náměstí až na MF. Na úřadu na mě už čekala redaktorka Primy, která v žádosti o rozhovor o angličtině neuvedla ani slovo. Nebudu lhát, v ten moment toho na mě bylo moc. A odešla jsem. Možná chyba,” napsala ministryně.

Následně dodala, že v angličtině není nejlepší na světě a nikdy nic takového netvrdila. Jazyk se prý doučuje a zlepšuje se.

Ve středu Schillerová v reakci na článek v Hospodářských novinách, že má slabou angličtinu, a neúčastní se proto jednání ministrů financí EU přes videokonference, kde není tlumočník, uvedla, že je to obyčejná lež. V Bruselu prý mluví zásadně anglicky a tlumočníka nevyužívá.

Na videokonferencích ji zastupovala náměstkyně pro mezinárodní vztahy, což Schillerová přiznala a zdůvodnila tím, že musela být v parlamentu.

Schillerová nejedná s kolegy z EU o miliardách, nedomluví se anglicky

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám