Hlavní obsah

Nejsem v angličtině nejlepší na světě, přiznala Schillerová

Praha

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na Twitteru přiznala, že její angličtina není „nejlepší na světě”. Stalo se tak poté, co se novináři pokoušeli vést s ní rozhovor anglicky. Stanici CNN Prima News dokonce po anglicky položené otázce z rozhovoru odešla. Posléze uznala, že to asi byla chyba.

Alena Schillerová utekla od otázky v angličtině Video: CNN Prima News, Prima FTV

 
Článek

„Nejdřív mě z angličtiny zkoušela ČT. Hnali se za mnou s kamerou z Malostranského náměstí až na MF. Na úřadu na mě už čekala redaktorka Primy, která v žádosti o rozhovor o angličtině neuvedla ani slovo. Nebudu lhát, v ten moment toho na mě bylo moc. A odešla jsem. Možná chyba,” napsala ministryně.

Následně dodala, že v angličtině není nejlepší na světě a nikdy nic takového netvrdila. Jazyk se prý doučuje a zlepšuje se.

Ve středu Schillerová v reakci na článek v Hospodářských novinách, že má slabou angličtinu, a neúčastní se proto jednání ministrů financí EU přes videokonference, kde není tlumočník, uvedla, že je to obyčejná lež. V Bruselu prý mluví zásadně anglicky a tlumočníka nevyužívá.

Na videokonferencích ji zastupovala náměstkyně pro mezinárodní vztahy, což Schillerová přiznala a zdůvodnila tím, že musela být v parlamentu.

Schillerová nejedná s kolegy z EU o miliardách, nedomluví se anglicky

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám