Hlavní obsah

Nejdřív lítost, pak jen soustrast. ČSSD kondolovala Altnerovým pozůstalým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sociální demokracie v pondělí vyjádřila pozůstalým lítost nad úmrtím advokáta Zdeňka Altnera. S ním se strana řadu let soudila o odměnu, kterou měl Altner dostat za to, že straně pomohl získat Lidový dům. Jenže i kondolenci strana zveřejňovala nadvakrát, slova „lítost nad úmrtím” nahradila suchá formulace „vyjadřuje soustrast”. Advokát zemřel v pondělí ve věku 69 let.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka se stranickými kolegy. Zleva Martin Starec, Michaela Marksová, Jan Hamáček, předseda Bohuslav Sobotka, Milan Chovanec, Milan Štěch a Lenka Teska Arnoštová.

Článek

„Vyjadřujeme lítost nad úmrtím JUDr. Zdeňka Altnera. Upřímnou soustrast jeho blízkým a rodině,” uvedla strana na Twitteru bez dalších podrobností.

Následně byl příspěvek smazán a objevila se nová formulace: „Česká strana sociálně demokratická vyjadřuje soustrast rodině JUDr. Zdeňka Altnera.”

Foto: prinstscreen Twitter

První verze kondolence z Twitteru zmizela a byla nahrazena jinou formulací.

Altner v březnu uspěl u městského soudu v Praze, který mu přiřkl odměnu 18,5 miliónu korun a další stovky miliónů měl získat v rámci smluvní pokuty. Celkem měla strana advokátovi zaplatit 337 miliónů korun.

Kvůli nesouhlasu s výší sumy podala ČSSD dovolání k Nejvyššímu soudu, který prozatím vyhověl žádosti o odklad vykonatelnosti rozsudku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zdeněk Altner

Jak bude případ pokračovat, zatím není jasné. Po Altnerově úmrtí by ve sporu mohli pokračovat jeho dědici.

Reklama

Výběr článků

Načítám