Hlavní obsah

Nejdřív jsem se strašně smál, říká o Lessyho angažmá v ODS Vidím

Právo, Lukáš Bek

Občanské demokraty překvapilo, že náměstek šéfa jihomoravské policie Petr Lessy, kterého chce ministr vnitra Radek John (VV) jmenovat policejním prezidentem, byl nestranickým zastupitelem za ODS v obci Palkovice na Frýdecko-Místecku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Komisí doporučený kandidát na policejního prezidenta Petr Lessy

Článek

Místopředseda sněmovního výboru pro obranu a bezpečnost Jan Vidím (ODS) se prý o tomto angažmá dozvěděl až od novinářů. „Nejdřív jsem se začal strašlivě smát, protože mně to přišlo jako pitoreskní situace, kdy pana Lessyho si vybral Radek John (VV) a cpe nám ho proti naší vůli, a my se teď dozvíme, že on čtyři roky dřepěl někde v zastupitelstvu za nás. To prostě může vymyslet jedině život, to by nikoho nenapadlo,“ řekl ve čtvrtek Vidím Právu.

Lessy byl zvolen zastupitelem za ODS v roce 2006. Loni kandidoval znovu, ale neprošel.

Podle Vidíma to měl Lessy předem uvést. „Já mám teď trošku strach z jiné věci, když on teď něco udělá ve své funkci a nebude se to někomu líbit, tak se řekne ‚vždyť to je vlastně starý odeesák, on to má takhle nalajnované od ODS‘. Prostě paradoxně to může nakonec vyznívat, že jsme si ho tam dosadili my,“ poznamenal místopředseda bezpečnostního výboru.

Vidím si není jist, zda práce za politickou stranu Lessyho diskvalifikuje. „To já nevím, já myslím, že ne, ale to měla posoudit parta těch mudrlantů, co se tím zabývala,“ dodal Vidím v narážce na výběrovou komisi, na niž se teď John odvolává.

Reklama

Výběr článků

Načítám