Hlavní obsah

Nehoda pandurů: Ani po čtvrtroce není jasno

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani tři měsíce od nehody pěti obrněných transportérů Pandur a osobního vozu, k níž došlo loni počátkem listopadu v Táboře, nejsou známy výsledky vyšetřování. Jak v pátek uvedla mluvčí Vojenské policie (VP) Lenka Haberová, sepisuje se závěrečná zpráva. Termín jejího dokončení odhadla v řádu týdnů.

BEZ KOMENTÁŘE: V Táboře se srazilo pět pandurůVideo: Novinky

 
Článek

K nehodě došlo loni 4. listopadu. Obrněnce 42. mechanizovaného pluku se vracely ze cvičení ve Vojenském újezdu Boletice. Při nehodě se zranilo několik vojáků, žena a dítě. Podle informací jihočeské záchranné služby, která u střetu zasahovala, se mělo jednat vesměs o lehčí zranění.

Armáda k prošetření události ustanovila komisi náčelníka generálního štábu. Mluvčí generálního štábu Jan Šulc nechtěl její činnost jakkoli komentovat a pouze odkázal na vyšetřování VP.

Foto: Novinky

Nabourané obrněné transportéry

Podle předešlých informací Vojenské policie se vyšetřování protáhlo kvůli tomu, že dlouhou dobu nebylo možné vyslechnout všechny účastníky nehody. Důvody přitom vojenští policisté nespecifikovali.

Stále tak není jasné, kdo byl viníkem nehody, jaká škoda vznikla na vojenské technice ani zda některý z účastníků střetu neutrpěl závažnější zranění, které si vyžádalo delší léčení.

Foto: Novinky

Nabourané obrněné transportéry

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám