Hlavní obsah

Nečasova administrativa mě poškodila, stěžuje si Bobošíková

Novinky, Jiří Ovčáček

Prezidentská kandidátka Jana Bobošíková se cítí poškozena jednáním administrativy vlády Petra Nečase (ODS) a ministerstva vnitra v čele s Janem Kubicem. Žádá, aby oba politici vyvodili patřičné důsledky z toho, že byla původně z klání o Hrad vyřazena.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jana Bobošíková ve čtvrtek řekla, že vyřazením byla trvale odstraňována z myslí lidí.

Článek

Bobošíkovou ve čtvrtek do prezidentského klání vrátil Nejvyšší správní soud. Zrušil tak předchozí verdikt rezortu vnitra. „Věřím, že premiér Petr Nečas a ministr vnitra Jan Kubice z toho vyvodí patřičné důsledky,“ vyzvala Bobošíková na odpolední tiskové konferenci strany Suverenita, kterou vede.

Nečas a Kubice mají podle ní pravomoc personálně zasáhnout. Obhájcem vyřazení Bobošíkové byl přitom ředitel odboru všeobecné správy vnitra Václav Henych. Podle prezidentské kandidátky se ministerstvo vnitra zachovalo nezákonně.

„Jsem velmi ráda, že mě soud ochránil před nezákonným rozhodnutím ministerstva vnitra,“ uvedla. Prezidentská kandidátka vyjmenovala i důsledky dočasného vyřazení z klání o Hrad. „Téměř tři týdny jsem vedena jako vyřazený outsider, byla jsem odstraněna z průzkumů,“ sdělila a doplnila: „A co je nejhorší, byla jsem trvale odstraňována z myslí občanů".

Bobošíková nyní opět rozjede prezidentskou kampaň. Se sponzory už ale příliš nepočítá. Vysvětlila, že v důsledku rozhodnutí ministerstva vnitra byla před sponzory poškozena fatálně. Kandidátka nehodlá využívat ani billboardy.

Reklama

Výběr článků

Načítám