Hlavní obsah

Nečas: nechci lidem otravovat Velikonoce duelem s Paroubkem

Volební lídr ODS Petr Nečas v úterý odmítl účast v televizní debatě na Primě, kde se měl v neděli střetnout s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem. Neúčast odůvodnil tím, že oba politici už mají domluvený duel na následující neděli 11. dubna v České televizi. Navíc prý ODS nechce spory obou politiků otravovat lidem velikonoční neděli.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Místopředseda ODS Petr Nečas

Článek

"ČSSD včera mým prostřednictvím obdržela nabídku TV Prima k duelu mezi předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem a Petrem Nečasem, místopředsedou ODS, který je aktuálním lídrem této strany. Účast jsme obratem potvrdili," informoval v úterý vedoucí marketingu ČSSD Petr Dimun.

"S ohledem na prohlášení Petra Nečase, že se na debatu s Jiřím Paroubkem těší, očekáváme, že v nejbližší době svoji účast tuto neděli v Partii TV Prima potvrdí," doplnil Dimun.

Nečas změří síly s Paroubkem o týden později

"Pozvání k účasti volebního lídra ODS Petra Nečase v nedělní Partii televize Prima jsme obdrželi jako druhé v pořadí. Petr Nečas přijal jako pozvání k prvnímu duelu s Jiřím Paroubkem v Otázkách Václava Moravce v neděli 11. dubna 2010. V Partii na Primě hostoval minulou neděli," reagoval mluvčí ODS Martin Kupka s tím, že volební lídr ODS počítá s dalšími televizními duely před volbami.

V Partii na Primě by měl v duelu vystoupit 23. května 2010.

"Chápeme sice, že se Jiří Paroubek už nemůže dočkat svého dalšího televizního vystoupení, my však dodržujeme dohody. Pro vážnou politickou diskusi bude ještě do voleb dost času. Demokracie jistě nijak neutrpi, když veřejnost o velikonoční neděli neuvidí Jiřího Paroubka na obrazovce," uvedl Kupka.

Reklama

Výběr článků

Načítám