Hlavní obsah

Nástup dubna ukončí teplo

Novinky, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nástup měsíce dubna ukončí krásné počasí, které jsme v posledních dnech měli. Vždyť například ve čtvrtek na některých místech republiky rtuť vystoupila až na 21 stupňů Celsia a průměrné teploty v posledních dnech byly o pět až šest stupňů vyšší než je dlouhodobý normál.

Foto: Blanka Kovandová

Dětský den před Baťovou vilou

Článek

"Bohužel, hezké počasí s nástupem dubna alespoň na pár dní skončí a my se opět budeme choulit do zimních bund," řekl Právu v pátek Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Uvedl, že víkend ještě bude poměrně hezký a teplý a teploty by se mohly pohybovat od 15 do 19 stupňů, ojediněle se ukáže i dvacítka. V neděli odpoledne už ale bude nastupovat oblačnost a z neděle na pondělí pak přes naše území přejde studená fronta a bude k nám proudit studený vzduch od severu. Už v pondělí se očekává oblačno, občas srážky, ve vyšších polohách sněhové. Noční teploty 6 až 2, denní 18 až 12 stupňů Celsia. V úterý bude pokles teplot pokračovat. Očekává se také oblačné počasí s občasnými přeháňkami, na horách sněhovými. V noci rtuť teploměru poklesne až na mínus jeden stupeň, odpolední vystoupí jen na 8 až 12 stupňů.

"Od středy do soboty očekáváme chladno, oblačno, občas přeháňky, které i v nížinách mohou být sněhové nebo smíšené sníh s deštěm. Noční teploty budou nejdříve 5 až 1, později 3 až -1 stupeň a denní teploty vystoupí na 7 až 11, později na 4 až 8 stupňů Celsia," řekl Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám