Hlavní obsah

Na sjezd ČSSD mě nepozvali, stěžuje si bývalý europoslanec Rouček

Právo, Jan Martinek
Praha

Ačkoliv na 38. sjezdu ČSSD je možné potkat mnoho bývalých tváří ČSSD, (namátkou exministryni školství Petru Buzkovou nebo expremiéra Vladimíra Špidlu), bývalého europoslance Libora Roučka byste hledali marně. Rouček, který byl europoslancem dvě předchozí volební období a v letech 2009-2012 místopředsedou Evropského parlamentu, si na Facebooku postěžoval, že ho na sjezd nikdo nepozval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Libor Rouček (ČSSD) na archivním snímku

Článek

„V kuloárech Kongresového centra prý koluje zpráva, že nejsem na sjezdu a že jsem opustil ČSSD. Na sjezdu ČSSD opravdu nejsem, nikdo mě nepozval,“ napsal Rouček.

Zároveň ale vyvrátil spekulace, že stranu opustil. „Sociálním demokratem jsem téměř 40 let, dávno před znovuobnovením ČSSD, a nevidím sebemenší důvod, abych měnil své politické přesvědčení,“ uvedl bývalý europoslanec.

„ČSSD přeji, aby ze sjezdového jednání vyšla jako strana jednotná a hodnotově silná, hájící zájmy slušných a poctivých lidí, živících se svoji prací. Jen tak bude moci v příštích volbách porazit finanční a mediální sílu svého dnešního největšího politického konkurenta,“ napsal také Rouček, kterého ČSSD před volbami do EP v roce 2014 posunula na nevolitelné místo.

Reklama

Výběr článků

Načítám