Hlavní obsah

Na rybí polívku byla tlačenice, ztratil se v ní primátorův dvouletý syn

Novinky, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ještě neodbila 11. hodina a po Staroměstském náměstí se v pondělí vinulo hned několik dlouhých front, ve kterých lidé čekali na rybí polévku, kterou tradičně spolu s radními naléval primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Primátor s sebou vzal letos rodinu, ženu Pavlu a dvouletého syna Adama.

Foto: Milan Malíček, Právo

Primátor Bohuslav Svoboda rozdával na Štědrý den tradiční rybí polévku na Staroměstském náměstí

Článek

Synek se hned mezi stovkami lidí natěsnanými mezi stánky kamsi neohroženě rozběhl. Hledali ho vedle maminky Pavly i lidé z magistrátu. Naštěstí měl malý Adam na hlavě bílou kuchařskou čepici a dal se v tlačenici poznat. Svoboda připustil, že měl obavu z toho, že se synek ztratí.

„Trochu jo. Ale má s sebou maminku, která je daleko zodpovědnější než já. Takže se nám ztratil jen jednou,“ řekl při nalévání stovek misek Svoboda. I jeho kuchařský mundúr zdobil motýlek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dvě ženy s rybí polévkou od primátora

Někteří lidé si rybí polévku chválili, jiní tvrdili, že doma si dělají lepší. V této poznali tuňáka a k českým Vánocům jim to nesedělo.

Jeden z příchozích si od primátora vzal polévku a přitom mu vyčetl, že je republika rozprodaná.

„Nechci vám kazit vaše názory, ale tady je toho ještě na prodej. Kdyby to dostal do ruky někdo, kdo s tím bude špatně zacházet, může prodávat od rána do večera,“ opáčil Svoboda.

Foto: Milan Malíček, Právo

Primátor Bohuslav Svoboda nalévá rybí polévku

„Zkuste se nad tím zamyslet,“ nabádal muž. „Přemýšlím nad tím den co den,“ odvětil primátor.

Primátor během svátků absolvuje rodinné sešlosti, sraz reprezentantů, a pak vyrazí do Krkonoš, ale ne do Špindlerova Mlýna. „Já do Špindlu jezdím velmi, velmi málo,“ poznamenal.

Vyjádřil naději, že aspoň na chvilku unikne povinnostem. „Doufám, že se nic nestane a nebudu pracovat, bylo by to prvně za celý rok,“ dodal Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám