Hlavní obsah

Na pražském Výstavišti kvůli větru evakuovali Průmyslový palác, Hrad je zavřený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Areál Pražského hradu se v neděli pro návštěvníky zavřel a do konce dne se už neotevře. Důvodem je silný vítr a s ním spojená rizika pro návštěvníky. Uvedl to hradní mluvčí Jiří Ovčáček. V Praze neotevřela ani zoo a kvůli uvolněné části střechy musel být evakuován Průmyslový palác na Výstavišti.

BEZ KOMENTÁŘE: Vítr utrhl kus střechy na pražském Výstavišti v HolešovicíchVideo: Novinky

 
Článek

Na Výstavišti se uvolnila část střechy Průmyslového paláce a jeho levého křídla. Musel být evakuován.

„Areál Výstaviště je vyklizen, uzavřen a byl vydán zákaz vstupu. Situace bude prozatím stále monitorována ostrahou objektu,” uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

Počasí tak narušilo 19. ročník přehlídky Designblok. Organizátoři na svém Facebooku uvedli, že až do odvolání je uzavřený celý výstavní prostor. Ruší se celý nedělní program včetně předávání Cen Designbloku.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Silný vítr uvolnil kus střechy Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, kde se koná Designblok. Návštěvníci museli být evakuováni.

Zavřený je také Pražský hrad. „Na základě doporučení Hasičského záchranného sboru a vzhledem k pádu předmětů ze střech, které ohrožují zdraví a životy návštěvníků, byl uzavřen až do konce dnešního dne areál Pražského hradu. Již dříve byly kvůli vysokému riziku pádu stromů zavřeny zahrady Pražského hradu,“ uvedl Ovčáček na Twitteru v příspěvku publikovaném kolem jedné hodiny odpoledne.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Silný vítr uvolnil kus střechy Průmyslového paláce na pražském Výstavišti.

Meteorologové vydali na neděli varování před velmi silným větrem. Že je opatrnost na místě, dokazuje fakt, že dva lidé už v souvislosti s počasím přišli o život. Na ženu na Třebíčsku a muže v Jičíně spadly stromy. Oba byli na místě mrtví. [celá zpráva]

Pro návštěvníky Pražského hradu je nedělní omezení o víkendu už druhé. V sobotu byly nepřístupné některé památky a expozice kvůli ceremoniálu předávání státních vyznamenání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám