Hlavní obsah

Na ministerstvu dopravy skončil ředitel odboru silničních vozidel

– Praha

Na ministerstvu dopravy skončil ředitel odboru provozu silničních vozidel Josef Pokorný. Na jeho post i post ředitele odboru agend řidičů hodlá ministerstvo dopravy vypsat výběrové řízení. V pondělí o tom informoval mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministerstvo dopravy

Článek

Do doby, než budou známa jména nových šéfů, povede odbor silničních vozidel Petr Musil z oddělení registrace vozidel a odbor agend řidičů Michael Židův, který je jeho dosavadním pověřeným ředitelem.

„Jde o klíčové odbory ministerstva, jejichž agenda má přímý dopad na veřejnost,“ uvedl Neřold s tím, že ministr dopravy Dan Ťok proto požaduje tyto posty obsadit lidmi vzešlými z řádného výběrového řízení.

Kvůli problémům v oblasti agend spojených s registrem vozidel nedávno na ministerstvu skončil bývalý náměstek ministra Karel Dobeš. Oblast dopravních agend, kosmických aktivit a letectví po něm koncem ledna převzal další z náměstků Milan Feranec.

Odbor provozu silničních vozidel má na starost mimo jiné registraci vozidel, jejich schvalování a kontrolu vozidel v provozu. Odbor agend řidičů zajišťuje kromě správního řízení v této oblasti také například autoškolství a legislativu týkající se pravidel na pozemních komunikacích.

Reklama

Výběr článků

Načítám