Hlavní obsah

Na lyže jen na otočku, ubytování zakázáno, navrhne Blatný

Novinky, Jaroslav Soukup

Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) budou moci i ve 4. stupni opatření, jehož zavedení hodlá příští týden navrhnout, moci fungovat lyžařské areály. Lidé se však nebudou moci na horách ubytovat. Na lyže tak bude možné vyrazit pouze na jeden den.

Blatný k lyžařským střediskůmVideo: ČTK

 
Článek

„Ve chvíli, kdy dojde k omezení ve stupni 4, nebude možné se na horách ubytovat, ale pravděpodobně budeme navrhovat model, který bude blízký tomu rakouskému, tzn. můžete si na hory přijet zalyžovat, ale nebude tam možné pobývat v komerčních zařízeních,” popsal ministr.

Podle ministra jde o návrh, s nímž jeho resort přijde na pondělní jednání vlády, a bude proto záležet na jejím posouzení. Předpokladem je udržení mírného tempa nárůstu.

Švýcarsko je pod tlakem. EU se s ním chce domluvit na uzavření skiareálů

Cestování

Původně vláda hovořila o tom, že se lyžařské areály budou moci otevřít od 18. prosince. Později termín korigovala s tím, že se o něm bude ještě jednat.

„Je snaha, aby se lidé, kteří chtějí lyžování využít, měli možnost na hory dostat ještě před Vánocemi, protože věříme, že většina z nich tam jede opravdu za sportem, nikoliv za večerní zábavou,” řekl minulý týden Blatný.

Zatímco komerční provozovatelé ubytování budou mít smůlu, kamarád s chalupou na horách bude mít pro lyžaře cenu zlata.

Reklama

Výběr článků

Načítám