Hlavní obsah

Na hlavním tahu z Brna do Vídně je semafor, kolona měřila až šest kilometrů

Právo, pko
Brno

S velkými dopravními komplikacemi musejí další měsíce počítat řidiči jedoucí po hlavním tahu z Brna na Vídeň, po silnici 1/52, na mostě přes vodní dílo Nové Mlýny. V sobotu zde silničáři kvůli špatnému stavu mostu umístili semafor a provoz je veden kyvadlově. Během dne byla kolona ve směru z Rakouska až šest kilometrů dlouhá.

Foto: Milan Vojtek

Provoz na mostu nově řídí semafory

Článek

Silničáři původně počítali, že most na frekventované silnici budou muset uzavřít úplně. Zjistili totiž, že je v horším stavu, než původně předpokládali. Po dalších propočtech se ale rozhodli dopravu na mostě zachovat, byť kyvadlově. Na mostě tak vznikl jeden pruh, po němž mohou auta jezdit rychlostí maximálně 40 kilometrů v hodině. Navíc mezi sebou musí nechávat rozestupy alespoň 25 metrů.

Podle policie se hned první den omezení v jednu chvíli vytvořila ve směru z Rakouska dlouhá kolona, v níž řidiči stáli několik desítek minut. „Řidiči by měli počítat s tím, že kolony se před omezením budou tvořit,“ upozornil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Foto: Milan Vojtek

Čtyři pole mostu z roku 1979 jsou v nevyhovujícím technickém stavu.

„V rámci dopravního opatření dojde k narušení plynulosti silničního provozu. Tento nepříznivý dopad bude eliminovat osazení inteligentního semaforu s detekcí kolon a s proměnným časováním. Doba dopravního opatření je v současné době stanovena do 30. dubna 2019, a to s ohledem na předpokládanou dobu zahájení opravy nosné konstrukce mostu,“ dodal Jiří Klement z Jihomoravského krajského úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám