Hlavní obsah

Na Haiti unesli českého misionáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na Haiti byl unesen český misionář Roman Musil. Novinkám to v pátek řekl mluvčí ministerstva zahraničních věcí Vít Kolář. Únosci údajně požadují výkupné 50 000 dolarů (zhruba 1,25 miliónu korun).

Článek

Musil působí na severozápadě ostrova. Podle církve, která s únosci vyjednává, nejde o politický únos, ale o kriminální čin. V pátek to řekl Martin Sedloň z řádu, jehož je Musil členem.

"Opravdu jde o únos z finančních důvodů, zazněla cifra 50 tisíc dolarů, únosci ale už dostali nějaké peníze a pak si asi uvědomili, že by mohli dostat víc," řekl Radiožurnálu Martin Sedloň.

Musil byl podle České televize (ČT) unesen, když jel do haitského hlavního města Port-au-Prince. Nyní ho únosci drží na neznámém místě. Pátrání po misionáři je vzhledem k tamní situaci velmi obtížně.

Musil dříve působil jako kaplan římskokatolické farnosti Klokoty, píše se na internetových stránkách http://sweb.cz/klokoty/kontakt.html. Od léta 2002 se aktivně věnoval misijní činnosti na Haiti. Podle ČT se tam zasloužil o výstavbu školy, teď se snažil o založení zdravotnického střediska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám