Hlavní obsah

Muž v Ostravě přežil pád do výtahové šachty

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S těžkým zraněním vyvázl v pátek v Ostravě po pádu do asi deset metrů hluboké výtahové šachty šestadvacetiletý muž. K události došlo v Ostravě-Zábřehu, závodě 08 Vítkovice.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Muž spadl do šachty nákladního výtahu z druhého patra, pravděpodobně nešťastnou náhodou. „Dopadl přitom na střechu výtahu, který stál v přízemí a těžce se zranil. Z místa dopadu pacienta vyprostili podnikoví hasiči. Poté, co se k němu dostali, snesli jej na pevnou zem pomocí vyprošťovací desky,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Lékař prvotním vyšetřením zjistil známky otřesu mozku, zranění horní i dolní končetiny, poranění boku a břicha, rovněž i vícečetné oděrky.

„Muž byl po celou dobu zásahu záchranářů při vědomí a komunikoval. Posádka mu zajistila žilní vstup a podala léky tlumící bolest, dlahami zafixovala zraněné končetiny a ošetřila další poranění,“ dodal s tím, že pacient byl poté transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.  

Mladý muž v Ostravě ale nebyl jediný, který se dnes v moravskoslezském kraji těžce zranil při pádu z výšky. K podobnému případu vyjížděli záchranáři už dopoledne Novojičínsku. „Devětačtyřicetiletý muž utrpěl zranění poté, co v Petřvaldě spadl z lešení ve výšce asi šesti metrů. Se středně těžkým poraněním jej posádka předala rovněž do ostravské Fakultní nemocnice,“ informoval Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám