Hlavní obsah

Musíme se chytit za ruce a mít společné stanovisko, řekl Vojtěch

Končící ministr zdravotnictví Adam Vojtěch trvá na tom, že zpřísněná opatření v boji proti covidu-19 musí být přijímána v souladu s nastupující vládou SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) a PirSTAN. Uvedl to v pátek na tiskové konferenci s jejími zástupci.

Musíme se chytit za ruce a mít společné stanovisko, řekl VojtěchVideo: ČTK

 
Článek

„Není to o vládě a opozici. Jsme po volbách. Abychom jako vláda přijali nějaké stanovisko a pak nás současná opozice kritizovala, proč jsme takové opatření přijali. To myslím, že v této situaci není na místě. Musíme se chytit za ruce a mít společné stanovisko. Není tady prostor pro politické bojůvky,” prohlásil Vojtěch.

Vláda se zpřísněním čeká na opozici

Domácí

Zdůvodňoval tak, že chce se zpřísněním opatření čekat na stanovisko AntiCovid týmu koalice SPOLU.

„Zásadně odmítám, že bych ze sebe shazoval jakoukoliv odpovědnost,“ uvedl také s tím, že o tom podle něj svědčily i jeho dosavadní kroky.

Tisková konference po jednání vlády o zpřísnění opatření

Koronavirus

Koronavirová epidemie v Česku v posledních týdnech nabírá na síle. Ve čtvrtek přibylo v Česku potřetí v týdnu přes 10 tisíc nových případů, zhruba o 2000 více než před týdnem.

Hospitalizováno s covidem je podle dat ministerstva zdravotnictví 3557 lidí, zhruba stejně jako v předchozích dnech. Proti minulému čtvrtku jich je ale o devět stovek více.

Přeočkování třetí dávkou vakcíny proti covidu-19: Kdy se registrovat a kam se jít očkovat

Koronavirus

Anketa

Souhlasíte s tím, že vláda na rozhodnutí o opatřeních čeká na souhlas zástupců budoucího kabinetu?
Ano
80,3 %
Ne
19,7 %
Celkem hlasovalo 7145 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám