Hlavní obsah

Moravskoslezská ČSSD podpořila Grosse

– OSTRAVA

Krajská konference ČSSD v Moravskoslezském kraji v souboji o post budoucího šéfa strany podpořila Stanislava Grosse. Ve volbě delegátů získal 74 hlasy, zatímco jeho protivník Zdeněk Škromach 30. Také v Ostravě neuspěl Jaroslav Palas, kandidující na místopředsedu strany.

Článek

Předseda Krajského výkonného výboru ČSSD v Moravskoslezském kraji Petr Vícha porazil v souboji o místopředsednické křeslo ministra zemědělství Jaroslava Palase. Stejně Palas neuspěl v sobotu na zlínské konferenci.

"Kampaň do voleb do komunálu by měla začít právě dnes," zaujal delegáty konference Vícha. Příležitost osobně vystoupit před více než stovkou moravskoslezských delegátů si nenechal ujít ani jeden kandidát na předsedu, informoval Novinky tiskový mluvčí ČSSD Michal Kubíček.

"Musíme se ptát, proč jsme tam, kde jsme. Volby proběhly, my jsme je odpracovali, ale za práci nebylo zaplaceno, výsledek se nedostavil," snažil se delegáty přesvědčit Škromach. "Úhyb do středu, o kterou se několik let snažíme, bude znamenat, že sociální demokracie uvolní prostor vlevo pro komunisty.

Volbahlasů
kandidát na předsedu
Stanislav Gross74
Zdeněk Škromach30
kandidát na 1. místopředsedu
Bohuslav Sobotka87
kandidát na místopředsedu
Petr Vícha81
Jaroslav Palas23

Úkolem sociální demokracie není uvolňovat prostor na levici pro komunisty, naopak historickou úlohou sociální demokracie je komunistickou stranu vytěsnit. Jestliže se sociální demokracie nevymezí proti ODS, je třeba definovat, jakým způsobem vytvořit jasnou hráz proti modré šanci pro bohaté ODS," apeloval Škromach.

Stanislav Gross vystoupil s projevem jako třetí. "V politice rozhoduje mnohem více než fakta, také pocity o faktech. Když budeme sami hovořit o tom, že zrazujeme program, budeme v lidech vzbuzovat podvědomí, že je zrazujeme, budou tomu věřit i když to pravda nebude. Když budeme doma v manželce vzbuzovat permanentně dojem, že jí zahýbáme, ani zahýbat nemusíme, protože tomu dřív nebo později začne věřit," uvedl.

Sociální demokracie musí podle něj jasně změnit svůj image. "Jsme vnímáni jako strana sociálních dávek, strana přerozdělování," konstatoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám