Hlavní obsah

Mluvčí vlády je Dušková z vnitra

Právo, trj
PRAHA

Mluvčí úřadu vlády s premiérem Stanislavem Grossem se má stát Věra Dušková, dosud ředitelka odboru tisku a public relations. "Mluvčí vlády ještě nejsem, musí to totiž schválit vláda. Nastupuji ale na tiskový odbor," potvrdila Právu Dušková. Stane se ředitelkou uvedeného odboru vládního úřadu.

Foto: Eva Jarošová

Posluchači Mladoboboleslavské univerzity 3. věku a volného času seniorů si při zvyšování právního povědomí vyzkoušeli i rozvod.

Článek

Vláda by o jmenování Duškové mohla jednat příští týden,. Premiér Stanislav Gross se totiž vrátí z ciziny, kam vezl rodinu na dovolenou, až v pátek. "Rozhodla jsem se, protože samozřejmě následuji svého nadřízeného. Je to takový přirozený jev," doplnila Dušková s tím, že má pocity jako když dělá krok do neznáma. "Mám trochu obavu, jestli to bude fungovat jako na ministerstvu vnitra, kde všechno běží naprosto skvěle," připustila Dušková.

Ze své praxe na vnitru ví, že mobilní telefon se nevypíná ani v noci, ani na dovolené. "Není to nic nového," poznamenala. Nová vládní mluvčí se s ministerstvem vnitra už rozloučila. "V pondělí ukončila činnost," sdělila Právu Marie Masaříková z tiskového odboru vnitra.

Kdo bude mluvit za ministerstvo vnitra, není podle Masaříkové dosud jasné, Dušková totiž byla oficiální mluvčí resortu. Na otázku, zda se novou mluvčí vnitra nestane ona sama, Masaříková odpověděla: "To nevím."

Na postech náměstků někdejšího Grossova ministerstva, které nově vede nestraník František Bublan, se podle Masaříkové zatím mnoho nezměnilo. Přesto resort nezůstane bez personálních změn. "Vrchní ředitel úřadu ministerstva Pavel Přibyl odešel na vládu. V tuto chvíli je pověřen řízením úřadu ministerstva dosavadní ředitel kanceláře ministra pan doktor Hanzl," doplnila Masaříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám