Hlavní obsah

Mlhy a námraza komplikují dopravu v Česku

Řidiči se v pátek ráno opět musí připravit na to, že vozovky mohou v důsledku namrzajících mlh klouzat. Silničáři doporučují obezřetnost prakticky na celém území republiky.

Auto havarovalo na namrzlé silnici na KladenskuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Ve Středočeském kraji jsou místy namrzlé silnice i náledí. Řidiči by měli jet obezřetně především na Mělnicku a Příbramsku, ale třeba také v okolí Slaného na Kladensku, kde na vozovce namrzají mlhy. Například v Jedomělicích narazilo osobní auto do stromu, vyproštění nebylo potřeba.

V Praze namrzla například Bucharova ulice spojující Rozvadovskou spojku s Plzeňskou ulicí. Srazil se tam autobus s osobním autem.

V Libereckém kraji se ráno objevují četné mlhy. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost, hlavně na Českolipsku. Silnice mohou klouzat zejména na mostech a v otevřených úsecích.

V Královéhradeckém kraji se mrznoucí mlhy objevují na Královéhradecku, Jičínsku a Rychnovsku. V Orlických horách zůstává na části silnic ujetý sníh krytý posypem.

V Pardubickém kraji by měli motoristé jet opatrně zvláště v okolí Hlinska a Skutče na Chrudimsku a Lanškrouna na Orlickoústecku. Na Laškrounsku také zůstává na vozovkách místy slabá zledovatělá vrstva sněhu.

Námrazu hlásili silničáři rovněž z Karlovarského kraje. Na některých místech se staly dopravní nehody, podle dostupných informací neměly vážné následky.

Havarované auto na silnici I/7Video: Pavel Jaňurek, Novinky

S mrznoucí mlhou se potýkali i silničáři na Vysočině.  Mlhy jsou především na Třebíčsku a Žďársku, kde zůstávají zejména v lesních úsecích také místa se zledovatělým sněhem.

Meteorologové varovali před mrznoucími mlhami, silnice mohou v pátek klouzat

Počasí

„Sypače byly venku především na Havlíčkobrodsku, Ždársku a Třebíčsku. Vyjely mezi 1:00 a 2:00. Všechno se to během noci podchytilo. Nemám hlášenou vůbec žádnou kalamitní nebo nebezpečnou situaci,“ řekla dispečerka Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina Eva Mušková.

Ve Zlínském kraji by měli být řidiči opatrní zejména na Zlínsku a Vsetínsku.

V Olomouckém kraji je hustá mrznoucí mlha například u Šternberku, dohlednost je tam podle silničářů pouze 50 metrů. Silnice jsou holé a vlhké a mohou tam místy namrzat. Také na Přerovsku nabádají správci cest ke zvýšené opatrnosti, padá tam mrznoucí déšť. Dohlednost snižuje mlha i na Prostějovsku či Šumpersku. Ve vyšších polohách Šumperska, ale také Jesenicka leží na vozovkách udržovaných inertně místy ujetá zledovatělá vrstva krytá posypem.

O víkendu dorazí do Česka sníh

Počasí

Silničáři nabádají k opatrnosti i řidiče v Moravskoslezském kraji. Například na Frýdecko-Místecku jsou silnice první třídy holé a suché a na silnicích nižších tříd ve vyšších polohách leží vrstva sněhu krytá posypem. U Frýdlantu nad Ostravicí se srazilo osobní auto se zvířetem a řidiči musejí tímto místem projíždět opatrně.

V Jihomoravském kraji byla ráno místy hustá mlha a dopravu komplikovaly rovněž zmrazky padající ze stromů.

Výstraha meteorologů před namrzajícími mlhami platí až do 10 hodin.

Anketa

Komplikuje vám počasí posledních dní cesty?
Ano
20,1 %
Ne
79,9 %
Celkem hlasovalo 592 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám