Hlavní obsah

Místo kvót pomáhejme uprchlíkům na jejich území, řekl Zeman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman se na úvod svého pátečního vystoupení ve Sněmovně vyjádřil k debatě o uprchlících a kvótách, které pro jejich přijímání navrhuje Evropská komise. Zeman zdůraznil, že je proti kvótám. Pomoc uprchlíkům by se podle něj měla odehrávat na území, odkud přicházejí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Jsem zásadně proti připravovaným imigračním kvótám EU,” uvedl prezident na úvod svého vystoupení k tomuto bodu, který slíbil shrnout do tří vět.

„Jsem pro, aby ČR v rámci svých možností pomáhala uprchlíkům buď na jejich území, nebo na území sousedním,” pokračoval Zeman, který následně opět navrhl vyslání 6. polní nemocnice do Jordánska, kde se momentálně nachází 600 tisíc uprchlíků ze Sýrie.

„To je návrh, který jsem společně s kolegou (Janem) Hamáčkem předložil před několika málo měsíci na poradě nejvyšších ústavních činitelů,” uzavřel prezident, který tímto příspěvkem reagoval i na čtvrteční mimořádnou schůzi Sněmovny, na níž poslanci diskutovali právě o imigraci a uprchlících. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám