Hlavní obsah

Ministrem průmyslu by měl být Síkela

Kandidátem hnutí STAN na post ministra průmyslu a obchodu je manažer a investor Jozef Síkela. Nahradí Věslava Michalika, který na nominaci rezignoval.

Foto: TASR, Profimedia.cz

Jozef Síkela

Článek

„Doufám, že budu moci na ministerstvo průmyslu a obchodu přinést moderní přístupy, které nám otevřou příležitost v transformaci našeho průmyslu, rozvoje technologických start-upů a vyšší energetické soběstačnosti, což je cesta k tomu, aby se Česká republika stala středoevropským tygrem,” popsal své vize Síkela.

Je absolventem pražské VŠE a v posledních letech působil ve skupině Erste, kde byl zodpovědný za firemní klientelu a finanční trhy, dohlížel na významné investice ve všech segmentech firemního bankovnictví, včetně malých a středních podniků.

Michalik ministrem nebude

Domácí

Síkela v navrhované budoucí sestavě vlády SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN nahradil místopředsedu Starostů Michalika, který se nominace vzdal minulý týden kvůli spekulacím o svém podnikání.

„Jozef Síkela je nezpochybnitelným odborníkem pro své letité zkušenosti, které nasbíral na vrcholných manažerských pozicích v bankovním sektoru, kde se mimo jiné věnoval jak podpoře malých a středních podniků, tak veřejnému financování,” uvedl k nominaci předseda hnutí Vít Rakušan.

Reklama

Výběr článků

Načítám