Hlavní obsah

Ministr zemědělství odvolal náměstky Macha a Brauma

Na ministerstvu zemědělství skončili náměstci Jiří Mach (33) a Radek Braum (43). Podle nového ministra Miroslava Tomana byla důvodem k odvolání jejich nedostatečná odbornost. Informovalo o tom v pondělí ministerstvo zemědělství.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Miroslav Toman

Článek

Macha, který řídil úsek zemědělských komodit, nahradil nový náměstek Stanislav Kozák. Ten na ministerstvu do konce loňského roku řídil síť Agentur pro zemědělství a venkov. Braumova pozice zůstává neobsazena, řízením úseku lesního hospodářství byl pověřen jeho dosavadní vrchní ředitel Martin Žižka.

S Machem Toman přesto počítá a předpokládá, že jej pověří jinými úkoly. Braumovi nový šéf resortu kromě nedostatečné odbornosti vyčítá i dlouhodobě neřešené problémy v lesním hospodářství.

Kozák (62) je bývalým poslancem z let 1992 až 1996 a pozici náměstka na ministerstvu zemědělství v minulosti už zastával.

Braum od roku 2009 do roku 2011 působil jako ředitel krajského oddělení Teplice v Lesích České republiky a před tím jako obchodní ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Mach v létech 2010 až 2011 pracoval jako ředitel odboru územních staveb na ministerstvu pro místní rozvoj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám