Hlavní obsah

Ministr zdravotnictví Blatný k aktuální situaci

Novinky, jam

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) představí aktuální vývoj epidemie koronaviru. Ta není dobrá a odpovídají tomu i opětovně rostoucí čísla nakažených i hospitalizovaných. Tiskový brífink Novinky nabízejí živě.

TK ministra zdravotnictví Jana Blatného k aktuální situaci Video: ČTK

 
Článek

Ve středu stoupl index rizika protiepidemického systému PES z hodnoty 76, na níž se držel posledních pět dní na hodnotu 81 bodů. Obě hodnoty spadají do pátého stupně pohotovosti. Nejnižší index má Praha (66), ta zároveň jako jediná svým skóre nespadá do nejtěžšího stupně. Naopak nejhůře je na tom Moravskoslezský (85) a Karlovarsky kraj (86).

ON-LINE: Česko má 11 tisíc nakažených za den, bude zpřísňovat

Koronavirus

Podle úterního vyjádření ministra Blatného se již zhoršující se situace a opětovné nárůsty nakažených začínají pomalu projevovat i na kapacitách nemocnic, nejpatrnější je to podle něj na severní Moravě.

V úterý přibylo nejvíce nových případů od 6. listopadu, a to 10 821. Aktuálně má koronavirus diagnostikováno necelých 89 tisíc pacientů, z toho 4782 v nemocnicích.

PŘEHLEDNĚ: Jak se v neděli zpřísní opatření

Domácí

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci vláda ve středu rozhodla o přesunu ze čtvrtého stupně pohotovosti v rámci protiepidemického systému PES do pátého. Česko se do něj znovu vrátí od 27. prosince. Zavřít budou muset až na výjimky všechny obchody či služby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám