Hlavní obsah

Ministerstvo zdravotnictví zajistí nedostatkový digoxin z dovozu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví zajistí spolu s výrobcem do konce příštího týdne dostupnost přípravku digoxin, který se medikuje k léčbě srdečních chorob. V sobotu to uvedl ministr Adam Vojtěch (ANO). Lék byl nedostupný kvůli změnám v registraci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Ministerstvo zdravotnictví a Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) dělá maximum pro to, aby byl léčivý přípravek Digoxin co nejdříve opět dostupný,” uvedl ministr na Twitteru.

„Do obnovení dodávek zajistíme dovoz ze zahraničí. Lék pro pacienty tak bude k dispozici do konce příštího týdne,” dodal.

„S držitelem rozhodnutí o registraci, společností Zentiva, jsme průběžně v kontaktu a dohodli jsme se, že do obnovení dodávek bude zajištěn dovoz cizojazyčné šarže, konkrétně ze Slovenska. Společnost Zentiva přislíbila dovézt asi šest tisíc balení, což odpovídá průměrné měsíční spotřebě českých pacientů,” doplnil resort.

SÚKL očekává, že běžně dostupný bude lék, pro který není na našem trhu náhrada, znovu od února.

Digoxin užívají například pacienti s chronickou ischemickou chorobou srdeční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám