Hlavní obsah

Ministerstvo financí se omluvilo za Zemana

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministerstvo financí se omluvilo Zdeňku Šarapatkovi za výrok prezidenta Miloše Zemana. Ten o Šarapatkovi, který byl v minulosti jeho poradcem, prohlásil, že jej svého času vyhodil pro neschopnost. Soud dal za pravdu Šarapatkovi, neboť tvrzení hlavy státu bylo lživé. Ministerstvo odeslalo omluvu ve středu a v pátek ji zveřejnilo na svém webu. Neopomnělo zdůraznit, že tak učinilo nad rámec verdiktu soudu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Namísto prezidenta, který není žalovatelný, se muselo jménem České republiky omluvit ministerstvo financí.

„Zdeněk Šarapatka nebyl Úřadem vlády České republiky vyhozen pro neschopnost, neboť jeho pracovní poměr byl v daném případě rozvázán dne 9. 10. 2000 dohodou uzavřenou mezi Zdeňkem Šarapatkou a Úřadem vlády České republiky, a to z iniciativy Zdeňka Šarapatky,” uvedlo ministerstvo.

„Česká republika se za tento dehonestující výrok omlouvá,” končí omluva.

Zeman výrok pronesl v roce 2017 ve vysílání TV Barrandov.

Ministerstvo se hned omluví Šarapatkovi za Zemanův výrok

Domácí

Nárok Šarapatky na omluvu stvrdil Nejvyšší soud, který zamítl dovolání resortu.

Šarapatka byl Zemanovým poradcem v době, kdy stál nynější prezident v čele vlády. Odešel na vlastní žádost v souvislosti s odhalením kauzy Olovo. Ta měla zdiskreditovat tehdejší ministryni školství Petru Buzkovou (ČSSD). Materiál měl připravit další ze Zemanových poradců Vratislav Šíma, což Šarapatka odhalil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám