Hlavní obsah

Babiš má co vysvětlovat, Hamáčkovi letadlo do Moskvy podepsal, řekl Jurečka

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podle zástupců koalice SPOLU by měli zástupci tajných služeb na uzavřeném jednání Sněmovny vysvětlit, jak probíhala jednání ohledně kauzy Vrbětice. Vedle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) by měl podle opozice záležitost vysvětlit i premiér Andrej Babiš (ANO).

Jurečka: Babiš má co vysvětlovat, Hamáčkovi letadlo do Moskvy podepsalVideo: psp.cz

 
Článek

„Budeme požadovat uzavřené jednání Sněmovny, na němž vystoupí šéfové tajných služeb,“ doplnil Jurečka, podle nějž je nezbytné okolnosti vysvětlit.

„Vysvětlovat má co i premiér Andrej Babiš (ANO). Nechápu, jak mohl Hamáčkovi podepsat letadlo do Moskvy,“ řekl Jurečka.

Hamáček měl v Moskvě plánovat výměnu Vrbětic za vakcínu Sputnik a summit

Domácí

Šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura připomněl vliv Hradu i to, s kým chtěl Hamáček do Moskvy cestovat. (Bývalý předseda slovenského parlamentu a šéf Slovenské národní strany Andrej Danko; pozn. red.).

Tisková konference SPOLUVideo: psp.cz

„Je evidentní, že je to vláda Miloše Zemana,“ dodal s tím, že Hamáček si coby ministr vnitra a zahraničí neměl hrát na zpravodajského důstojníka.

Jsou to lži, odmítl Hamáček handl s Moskvou. Schůzky na ministerstvu potvrdil

Domácí

„To jsou věci vlastizrádného charakteru,“ uvedla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, podle níž chtěl Hamáček zvýšit vlastní prestiž. Ministr by podle ní měl okamžitě podat rezignaci.

„Nedovedu si představit nikoho, kdo nebude chtít vládě vyslovit nedůvěru,“ řekla Pekarová Adamová.

Hamáček chtěl údajně v Moskvě nabídnout Rusům výměnu mezinárodního skandálu kvůli výbuchům ve  Vrběticích za dodávky vakcíny Sputnik a konání rusko-amerického politického summitu v Praze, napsaly Seznam Zprávy. Ministr informace odmítl jako nepravdivé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám