Hlavní obsah

Metro jede po celé trase B

– PRAHA
Novinky, Pražský dopravní podnik

V pondělí, půl roku po povodních, které zdecimovaly pražské metro, jezdí vlaky po trase B z konečné na konečnou. To ovšem neznamená, že podzemní dráha je funkční na 100 procent a bez problémů pro cestující - v nejponičenějších stanicích v centru Prahy nebude metro stavět. Přinášíme vám aktuální přehled pražské dopravy.

Článek

METRO linka B

Provoz je zajišťován v celém úseku Zličín - Černý Most.

Provoz je zajišťován v celém úseku Zličín - Černý Most.Stanice mimo provoz: Národní třída - tramvaje Náměstí Republiky - tramvaje, od vestibulu Masarykovo nádraží je možno použít náhradní vlakovou dopravu ČD směr Běchovice Křižíkova - náhradní autobusová doprava X-8 Invalidovna - náhradní autobusová doprava X-8, autobusová linka B. Zprovozněny by měly být postupně do 31. března.

Provoz je zajišťován v celém úseku Zličín - Černý Most.Stanice mimo provoz: Národní třída - tramvaje Náměstí Republiky - tramvaje, od vestibulu Masarykovo nádraží je možno použít náhradní vlakovou dopravu ČD směr Běchovice Křižíkova - náhradní autobusová doprava X-8 Invalidovna - náhradní autobusová doprava X-8, autobusová linka B. Zprovozněny by měly být postupně do 31. března.Otvírají se stanice: Můstek a Florenc, včetně přestupů na linky A a C.

Provoz je zajišťován v celém úseku Zličín - Černý Most.Stanice mimo provoz: Národní třída - tramvaje Náměstí Republiky - tramvaje, od vestibulu Masarykovo nádraží je možno použít náhradní vlakovou dopravu ČD směr Běchovice Křižíkova - náhradní autobusová doprava X-8 Invalidovna - náhradní autobusová doprava X-8, autobusová linka B. Zprovozněny by měly být postupně do 31. března.Otvírají se stanice: Můstek a Florenc, včetně přestupů na linky A a C.V úseku Florenc - Černý most je z technických důvodů interval 8 - 10 minut.

Provoz je zajišťován v celém úseku Zličín - Černý Most.Stanice mimo provoz: Národní třída - tramvaje Náměstí Republiky - tramvaje, od vestibulu Masarykovo nádraží je možno použít náhradní vlakovou dopravu ČD směr Běchovice Křižíkova - náhradní autobusová doprava X-8 Invalidovna - náhradní autobusová doprava X-8, autobusová linka B. Zprovozněny by měly být postupně do 31. března.Otvírají se stanice: Můstek a Florenc, včetně přestupů na linky A a C.V úseku Florenc - Černý most je z technických důvodů interval 8 - 10 minut.

Provoz je zajišťován v celém úseku Zličín - Černý Most.Stanice mimo provoz: Národní třída - tramvaje Náměstí Republiky - tramvaje, od vestibulu Masarykovo nádraží je možno použít náhradní vlakovou dopravu ČD směr Běchovice Křižíkova - náhradní autobusová doprava X-8 Invalidovna - náhradní autobusová doprava X-8, autobusová linka B. Zprovozněny by měly být postupně do 31. března.Otvírají se stanice: Můstek a Florenc, včetně přestupů na linky A a C.V úseku Florenc - Černý most je z technických důvodů interval 8 - 10 minut.V úseku Palmovka - Invalidovna - Křižíkova - Florenc - Masarykovo nádraží je zavedena náhradní autobusová doprava X-8.

Provoz je zajišťován v celém úseku Zličín - Černý Most.Stanice mimo provoz: Národní třída - tramvaje Náměstí Republiky - tramvaje, od vestibulu Masarykovo nádraží je možno použít náhradní vlakovou dopravu ČD směr Běchovice Křižíkova - náhradní autobusová doprava X-8 Invalidovna - náhradní autobusová doprava X-8, autobusová linka B. Zprovozněny by měly být postupně do 31. března.Otvírají se stanice: Můstek a Florenc, včetně přestupů na linky A a C.V úseku Florenc - Černý most je z technických důvodů interval 8 - 10 minut.V úseku Palmovka - Invalidovna - Křižíkova - Florenc - Masarykovo nádraží je zavedena náhradní autobusová doprava X-8.V úseku Palmovka - Invalidovna - Florenc - Vítkova - Invalidovna - Palmovka polookružní autobusová linka B.

Ve stanici Anděl je uzavřen vestibul Na Knížecí

Ve stanici Anděl je uzavřen vestibul Na KnížecíVe stanici Karlovo náměstí je uzavřen vestibul Palackého náměstí

Ve stanici Vysočanská je uzavřen vestibul k nádraží Vysočany (předpokládané otevření 28.2.2003)

Ruší se náhradní doprava: tramvaj X-B

Ruší se náhradní doprava: tramvaj X-BObnovuje se provoz: tramvajové linky 3 v pravidelné trase. Linky 1, 16 a 26 se vrací do svých pravidelných tras, linka 21 se prodlužuje do Sídliště Modřany.

Mění se trasy linek 6, 7, 8, 12, 14, 24 a rozsah provozu u linek 16 a 21.

METRO linka A

Jezdí po celé trase Dejvická - Skalka

METRO linka C

Jezdí po celé trase Háje - Nádraží Holešovice

Zvláštní kyvadlové vlaky ČD

- jsou v provozu pouze v pracovní dny a pravidelné vlaky denně.

- jsou v provozu pouze v pracovní dny a pravidelné vlaky denně.1. Praha hlavní nádraží - Praha-Smíchov - interval cca 15 - 20 minut, doba jízdy 7 minut

2. Praha Masarykovo nádraží - Praha-Libeň - Praha-Běchovice - interval 20 - 30 minut, doba jízdy 16 minut

Ve vlacích kyvadlové dopravy platí tarif ČD a jízdní doklady PID kromě nepřestupních jízdenek v ceně 8,- Kč resp. 4,- Kč. Důchodci nad 70 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP-P se přepravují dle tarifu ČD (nepřepravují se bezplatně).

TARIF MHD Praha

Od 26.8.2002 je přechodně prodloužena doba platnosti nepřestupních jízdenek (4,- a 8,- Kč) z 15 minut na 30 minut a přestupních jízdenek (6,- a 12,- Kč) z 60 minut na 90 minut. Platí pouze na území hl.m. Prahy tj. v pásmech P a 0.

JÍZDNÍ ŘÁDY - PRODEJ

V prodeji jsou aktuální jízdní řády v Informačních střediscích DP Praha, a.s. na letišti Ruzyně a u stanic metra Muzeum, Nádraží Holešovice a Anděl. Cena za jeden výtisk je 3,- Kč.

Další podrobnosti především o provozu tramvají, městských a příměstských autobusů naleznete na stránkách Pražského dopravního podniku.

Reklama

Související články

V pondělí metro projede celou trasu B

V pondělí, půl roku po povodních, které zdecimovaly pražské metro, už budou vlaky jezdit po trase B z konečné na konečnou. To ovšem neznamená, že podzemní...

Výběr článků

Načítám