Hlavní obsah

Meteorologové varovali před bouřkami s krupobitím

• Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek varoval, že v Čechách hrozí odpoledne a večer v souvislosti s přechodem studené fronty silné bouřky, které mohou být lokálně doprovázené i krupobitím a silným větrem.

Foto: ČHMÚ

Bouřky nad Českem 26. dubna v 19:45.

Článek

Odpoledne bude kulminovat příliv teplého vzduchu. Od západu pak začne přecházet studená fronta, za kterou na naše území bude proudit chladný vlhký vzduch od západu.

„Přechod fronty bude dnes později odpoledne a večer ve středních, východních a severovýchodních Čechách místy doprovázen bouřkami a zejména v nich bude vítr zesilovat v nárazech až na 70 kilometrů v hodině. V bouřkách se lokálně mohou vyskytnout i kroupy,” varovali meteorologové.

Výstraha platí mezi 16. až 23. hodinou a byla vydána pro Prahu, Středočeský, Liberecký, Královéhradecký a Pardubický kraj.

V Čechách v souvislosti s ochlazením a srážkami v noci na sobotu klesne nebezpečí vzniku požárů. Na Moravě a ve Slezsku se vysoké nebezpečí vzniku požárů sníží jen částečně, uvedli meteorologové k platné výstraze před nebezpečím vzniku požárů.

Reklama

Výběr článků

Načítám