Hlavní obsah

Měření rychlosti strážníkům prozatím zatrhne i Senát

PRAHA

Senátoři ODS se v úterý dohodli, že podpoří reformu policie v podobě, jak ji schválila Sněmovna, tedy i s ustanovením, že strážníci již nebudou mít pravomoc měřit řidičům rychlost jízdy v obci. Občanští demokraté, kteří mají v horní komoře většinu, chtějí na podzim jednat o novele, která by používání radarů obecními policiemi zase umožnila.

Foto: Petr Nový, Novinky

Strážníci se asi až na podzim dozvědí, zda budou moci od příštího roku dál měřit radarem rychlost jízdy v obci.

Článek

Novela, kterou má připravit ministr vnitra Ivan Langer (ODS), by měla napravit také další poslanecký zásah do reformy, kvůli němuž by od příštího roku trestné činy policistů nemohla vyšetřovat ani inspekce, ani státní zástupci. Přečiny policistů by tak prošetřovali jen jejich kolegové.

"Klub senátorů ODS se rozhodl, že plně podpoří nový zákon o reformě Policie ČR s tím, že si je vědom určitých nedostatků, které tento zákon má. Zároveň budeme žádat od ministra Langra, aby připravil novelu, která by měla být schválena ve zkráceném termínu s platností od 1. ledna 2009 a bude eliminovat zmíněné nedostatky," řekl novinářům předseda senátorů ODS Jiří Stříteský.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám