Hlavní obsah

Měl to být jen střik vinný, utahuje si divadlo z Davida Ratha

– Praha

V souvislosti s kauzou Davida Ratha, obviněného z přijetí úplatku, byla rozšířena hra Blonďatá bestie vrací úder o případ zatčeného poslance. Z něj i celé české politické scény si pak v divadle utahují.

Divadelní scénka o Davidu Rathovi

 
Článek

Obnovená premiéra hry Blonďatá bestie vrací úder se konala v Baráčnické rychtě na pražské Malé Straně. Představení, jehož součástí je inscenace soudního líčení s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou nebo přepis odposlechů hovorů mezi Romanem Janouškem a Pavlem Bémem, bylo tentokrát doplněno o aktuální kauzu kolem Davida Ratha.

Zabávná píseň o Davidu RathoviVideo: Novinky

Ze zadrženého poslance si herci v čele s Barborou Polákovou, známou z prvního dílu Blonďaté bestie, po celou dobu představení utahují. Ve hře například zazní replika, která se vztahuje k poslancovu tvrzení, že si nebyl vědom peněz ukrytých v krabici od vína. „Jsem nevinný, měl to být jen střik vinný,“ zpívá ve hře Barbora Poláková.

O tom, že si divadelníci vezmou na mušku Rathovu kauzu, informoval režisér Tomáš Svoboda už v polovině května, kdy celá kauza vyplula na povrch. "Už dříve jsem sliboval, že tento večer budu aktualizovat podle politické situace. A tak nyní k němu přibude tato nejnovější kauza," řekl Svoboda ČTK.

Nové představení je pokračováním loňské hry o blonďaté bestii, jež si utahovala z odposlechů poslankyně Kristýny Kočí, které zapříčinily hlubokou koaliční krizi. Už tehdy Svoboda přemýšlel, že bude pokračovat v zařazování velkých politických kauz do repertoáru divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám