Hlavní obsah

Mého syna nikdo neunesl, je psychicky nemocný, řekl Babiš

Aktualizováno

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) je jeho syn nemocný a bere léky. Žádný únos se podle něj nikdy nestal. Babiš to v úterý ráno napsal Novinkám v sms zprávě.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Premiér Andrej Babiš v úterý v italském Palermu

Článek

Informace o únosu jeho syna na Krym není podle Babiše pravdivá. „Můj syn je psychicky nemocný, bere léky, musí být pod dohledem a žije s matkou ve Švýcarsku,“ napsal Babiš. Premiér dodal, že dcera Adriana Bobeková trpí bipolární poruchou.

Babiš odmítl, že by jeho syna někdo unesl, z České republiky prý odjel dobrovolně. Policie prý celou věc prošetřovala a únos vyloučila.

Babiš junior, kterého našli ve Švýcarsku reportéři serveru Seznam Zprávy, řekl, že ho lidé z okolí jeho otce před rokem donutili odjet na Krym. Prý mu nabídli, že buď ho zavřou na psychiatrii, nebo odjede „na prázdniny”. Vybral si prý odjezd. [celá zpráva]

„Mého syna nikdo neunesl, z ČR odjel dobrovolně. Odmítám tuto manipulaci a nehorázný tlak novinářů na orgány činné v trestním řízení. Je mi líto, že se tady pořádá hon na moji rodinu, který jsem jim svým vstupem do politiky způsobil a která tím teď nejvíc trpí,” uvedl v sms zprávě.

Babiš junior svůj pobyt na Ukrajině nazval „únosem” v e-mailu, který loni odtamtud poslal české policii. Bál se prý Petra Protopopova, který jej podle něj na Krym odvezl a držel ho tam. „Být vzat do Krymu byl pro mě šok,” dodal.

Policie v úterý potvrdila, že se zjištěními novinářů zabývá a vyhodnocuje jejich relevantnost.

Anketa

Měl by Andrej Babiš rezignovat na post premiéra?
Ano
66,5 %
Ne
33,5 %
Celkem hlasovalo 48608 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám