Hlavní obsah

Medard se škrtá, čeká nás nejteplejší týden v červnu

– Praha
Novinky, ras

Do střední Evropy postupuje oblast vyššího tlaku vzduchu, která se zde udrží až do konce příštího týdne. Zároveň bude od soboty zesilovat příliv teplého vzduchu od jihozápadu, který do Česka přinese tropické teploty a jasnou oblohu. Čeká nás tak nejteplejší týden v červnu. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Staré Splavy u Máchova jezera

Článek

Nedělní pranostika „Medardova kápě, čtyřicet dní kape“ se tak po dlouhých jedenácti letech ruší. Naposledy toto lidové rčení nevyšlo v roce 2003.

Ve čtvrtek ale bude ještě oblačno až zataženo, občas se objeví déšť nebo přeháňky, místy může i zabouřit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Během dne ale začne od západu oblačnosti a srážek ubývat. Na východě a severovýchodě území se nebe protrhá až večer. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 18 až 22 °C, v 1000 metrech na horách nepřesáhnou 13 stupňů.

Od pátku ale můžeme na bouřky zapomenout. Mělo by být jasno a žádný déšť nás už nečeká. Teplota se také začne zvedat. Po ránu ještě můžeme čekat mlhy, ale odpolední teploty poletí až k pětadvacítce.

V sobotu a v neděli se ráz počasí nezmění, jen teploty zase o něco stoupnou. V sobotu se budou pohybovat mezi 24 až 28 °C, v neděli pak má být ještě o dva stupně víc.

V pondělí a v úterý by mělo být nejtepleji. Rtuť teploměru se vyšplhá až k 32 stupňům. Od úterý ale bude jako v prádelně, kdy se k tropickým teplotám přidají srážky a bouřky.

Koncem příštího týdne se ochladí, ale jen mírně. Odpolední teploty by neměly klesnout pod pětadvacítku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám