Hlavní obsah

Marek Hilšer vyzve v boji do Senátu i obhajujícího Libora Michálka za Piráty

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandidát z prezidentské volby a lékař Marek Hilšer oznámil v úterý oficiální kandidaturu do Senátu. Bude kandidovat jako nezávislý na Praze 2 a 3 za hnutí Marek Hilšer do Senátu, pro které už získal 2500 podpisů. V obvodu č. 26 vyzve například obhajujícího senátora za Piráty Libora Michálka.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Marek Hilšer s manželkou Monikou

Článek

„Budu kandidovat jako nezávislý senátor. Neznamená to ale, že jsem hodnotově nezávislý. Budu rád, když budu moci spolupracovat se stranami, které budou stejného hodnotového ražení,” řekl na úterní tiskové konferenci Marek Hilšer.

Dodal, že nezískal podporu napříč politickými stranami, jak o ni usiloval, a tak se rozhodl jít cestou založení vlastního hnutí Marek Hilšer do Senátu, pro které musel získat minimálně 1000 podpisů.

V Senátu je připraven prosazovat témata spojená se školstvím či s pomocí lidem v dluhových pastích. Témata tak má společná například se Starosty nebo s KDU-ČSL. Motivací pro něj podle jeho slov byly výsledky v prezidentských volbách, kde získal hlas téměř půl miliónu voličů, i besedy s občany, se kterými v posledním půlroce mluvil.

Hilšer: Souboje s Michálkem se nebojím

Sám také prozradil, že je v kontaktu s dalšími kandidáty, jakou jsou Jiří Drahoš nebo Mikuláš Bek, s nimiž by si dokázal představit spolupráci v rámci senátorského klubu. [celá zpráva]

„Nemohu v Senátu působit osaměle, pokud uspěji, přidám se do nějakého klubu, ale to teď nemohu říct,” uvedl Hilšer.

Jedním z jeho vyzyvatelů na Praze 2 a 3 je kandidát Pirátů a obhajující senátor Libor Michálek. „Souboje s ním se nebojím. To, že mě Piráti nepodpořili, neberu osobně a i rád s nimi budu nadále spolupracovat,” doplnil Hilšer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám