Hlavní obsah

Manželka nového ministra: vědkyně i finalistka Miss

Právo, špf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve stejném oboru i stejné nemocnici pracuje s Petrem Arenbergerem i jeho žena Monika. Uznávaná dermatoložka, která se specializuje na kožní nádory, v roce 1989 postoupila do finále soutěže Miss Československo.

Foto: Profimedia.cz

Monika Arenbergerová s manželem na snímku z roku 2016.

Článek

„Už tenkrát mě fascinovala estetika a krása, tohle byla možnost, jak se tomu dostat blíž. V původní porotě tenkrát figurovali samí geniální lidé, jako byl Miloš Kopecký, Rudolf Křesťan, byla to zábava,“ řekla v roce 2008 pro Ona Dnes.

Kdo je nový ministr zdravotnictví Arenberger

Domácí

„Já jsem se tehdy hlásila na medicínu a pan Křesťan mi na jevišti řekl: Žádné zaječí úmysly, slečno, je lepší být hezkou doktorkou než chytrou modelkou,“ dodala.

Foto: Milan Malíček, Právo

Monika Arenbergerová a Petr Arenberger při vyšetření kůže ve stanu proti melanomu v roce 2017.

Několik let pracovala na Kožní klinice a poliklinice pro dermatologii při berlínské Svobodné univerzitě. Od roku 2001 působí Arenbergerová na Dermatovenerologické klinice FN Královské Vinohrady. Působí také na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a je předsedkyní Společnosti korektivní a estetické dermatologie ČLS JEP.

Reklama

Výběr článků

Načítám