Hlavní obsah

Magistrátní koalice by měla vzniknout v dubnu, o Stropnickém se bude jednat

Praha

ANO, ČSSD a Trojkoalice se v pátek přiblížily obnově koalice na pražském magistrátu. Strany probraly pět programových požadavků Trojkoalice včetně zvýšení daně z nemovitostí a převodu budovy Autonomního sociálního centra Klinika ze státu na Prahu.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po potvrzení programové shody jednotlivými kluby přijdou na řadu personálie včetně otázky nominace šéfa Strany zelených Matěje Stropnického. Ten byl náměstkem primátorky do loňského října, kdy byl odvolán společně s dalšími radními z ANO a ČSSD, a to hlasy opozice i koalice.

Opětovnou nominaci Stropnického odmítly jak hnutí ANO, tak ČSSD. Proti se postavili i lidovci a STAN, s nimi Strana zelených tvoří Trojkoalici.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Matěj Stropnický

"Na řádném zastupitelstvu 28. dubna by mohla být potvrzena stávající koalice," řekl v pátek po jednání místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek.

Pokud se strany domluví, budou mít ANO, ČSSD a Trojkoalice opět v 65členném zastupitelstvu těsnou většinu 34 hlasů – původně měly 33 hlasů. Do klubu ČSSD ale přešla dosud nezávislá zastupitelka Monika Krobová Hášová, která původně kandidovala za TOP 09.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám