Hlavní obsah

Lyžaře neodradila ani obleva, užívali si sluníčka

I přes oblevu si parádní lyžařský víkend užívali návštěvníci Skiareálu Lipno. Na sjezdovkách je stále osmdesát centimetrů především technického sněhu a řada lyžařů si odvezla i energii ze sluníčka.

Foto: Vladimír Michna, Novinky

Článek

„Bylo to v podstatě jarní lyžování. V noci mrzlo a navíc máme v areálu dostatek zásob technického sněhu, který odtává daleko pomaleji než ten přírodní. Myslím, že si tady všichni užili a i přes oblevu tady máme ideální podmínky,“ hlásil z Lipna šéf marketingu Martin Řezáč s tím, že přijelo přes dva tisíce lyžařů.

Kdo přijel v sobotu lyžovat do Krkonoš, ten zmokl. Kdo přijel v neděli, mohl se opalovat. Ale po oba dva dny bylo lyžařů méně. V Orlických horách sobotní déšť způsobil nemalé škody. Například v Čenkovicích se v neděli kolem sjezdovky Vigona už objevovala tráva.

Lednové a přitom jarní lyžování nabízel Špičák, největší lyžařský areál na Šumavě. O tamní sjezdovky, které jinak o víkendech pravidelně lákají kolem šestnácti stovek lidí, byl v sobotu zájem zhruba poloviční. „To ale ještě ráno pršelo. Pak se udělala nádherná neděle a přijelo kolem dvanácti set lyžařů,“ řekl Právu Vladimír Kasík, majitel špičáckého skiareálu.

Některé areály byly mimo provoz

Některé níže položené areály, třeba v Kocourově u Klatov, obleva zcela vyřadila z provozu. V sobotu kvůli deštivému počasí slabou, v neděli střední či mírně podprůměrnou návštěvnost měly oslovené lyžařské areály v Beskydech. Některá střediska, kde nejsou sjezdovky zasněženy technickým sněhem, jsou mimo provoz. „Tam, kde je technický sníh, se lyžuje,“ řekl Právu dispečer Horské služby Beskydy Marcel Svoboda.

„Pršelo už v pátek, pak také v sobotu, takže i návštěvnost byla velmi malá. V neděli odpoledne vysvitlo sluníčko a lidí přijelo více, i tak ale návštěvnost byla lehce podprůměrná,“ popsal vedoucí ski areálu na Bílé Jaroslav Vrzgula.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám