Hlavní obsah

Lidovci vyrazí vlakem Klidná síla

Právo, Oldřich Danda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Cestující, kteří od ledna do června příštího roku vyrazí vlakem jedoucím z Plzně do Jeseníku či zpět, čeká překvapení.

Článek

Během jízdy k nim možná přistoupí jeden ze tří lidoveckých ministrů, v případě ministra zahraničí Cyrila Svobody i jeho ochranka, a požádá je o rozhovor. Nebudou chtít nic menšího než získat jejich hlas ve sněmovních volbách, které proběhnou v červnu.

Vlak, který projíždí 35 stanic - mimo jiné Zbiroh, Poděbrady, Hradec Králové či Hanušovice -ponese po celý rok jméno a heslo KDU-ČSL Klidná síla. Koupě jména vlaku přišla lidoveckou kasu na 80 tisíc korun za rok.

Během předvolebních měsíců by měl minimálně jednou za měsíc vlakem jet někdo z vedení či volebních lídrů.

Předvolebním vlakem pojede i Kalousek

Na jízdu se chystá i předseda lidovců Miroslav Kalousek. Zatím neví, kdy na něj přijde řada - harmonogram bude sekretariát strany ohlašovat vždy předem - ale již se těší jak bude procházet kupé a snažit se zavést řeč s pasažéry.

"Pochybuji, že se najde někdo, kdo si nebude chtít cestu vlakem zkrátit diskusí o politice," řekl Kalousek ve středu Právu na Hlavním nádraží v Praze, kam přišli lidovečtí lídři stylově zahájit předvolební program. "Lidovecký" vlak byl v tu chvíli v Hanušovicích. Když se tedy politici chtěli nechat fotit v nádražních čepicích, museli vzít zavděk otlučeným a pomalovaným pantografem do Berouna.

Anketa

Pomůže lidovcům získat vlak "Klidná síla" ve volbách přes 10 procent hlasů?
ano
27 %
ne
73 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 100 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám