Hlavní obsah

Lidovci slibují peníze pro sportovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

KDU-ČSL bude kromě rodiny jako předvolební tahák zdůrazňovat i podporu sportovním nadšencům. Lidovci v pátek představili nápad, podle nějž by amatérští dobrovolníci měli za práci s mládeží ve volném čase získat až 1000 korun měsíčně ze státní pokladny. Stát by tak měl ocenit jejich práci pro zdraví lidí.

Článek

Jeden z lídrů KDU-ČSL je i trenér František Straka, jenž hodlá přesvědčit voliče v Karlovarském kraji, že lidovci nezapoínají ani na tělovýchovu. Strakův sportovní duch se blahodárně projevil i na šéfovi KDU-ČSL Miroslavu Kalouskovi. Sport a jiné smysluplné využití volného času dětí a mládeže je nejlepší prevencí proti kriminalitě, drogám, kouření a alkoholu, řekl předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek po zasedání širšího vedení lidovců.

Strakův podpis a lidovecké volební heslo "Volte rozum" bude nést i 3500 fotbalových míčů, které lidovci před volbami rozdají do dětských a mládežnických klubů, zvláště na venkově a v malých městech. Kalousek zdůraznil, že cílem není touto cestou "lovit" hlasy mezi dětmi, ale propagovat myšlenku, že všestranné sportovní vyžití patří ke kvalitnímu a spokojenému životu.

Straka stále nemá české občanství

Bývalý československý reprezentant Straka stále čeká na české občanství, nyní je německým státním příslušníkem. Strany přitom musejí odevzdat kandidátky nejpozději v úterý 28. března. Místopředseda strany Jan Kasal k tomuto problému uvedl, že na získání občanství, které je podmínkou k zisku mandátu, má Straka čas až do červnových voleb. Na kandidátce proto každopádně bude.

Nedávné Strakovo vystoupení v předvolební televizní debatě Otázky Václava Moravce speciál nicméně vzbudilo rozpaky i u regionálních lidoveckých lídrů. Rozruch způsobilo i Strakovo vyjádření na adresu vietnamských podnikatelů v Česku. "Je nesmírně důležité, abychom udrželi v kraji naše podnikatele. Abychom tenhle nešvar, který tady je - včetně toho, co bylo jmenováno: Vietnamci a tak dále - aby to u nás nebylo, aby to zmizelo," uvedl Straka, který později jakýkoli rasistický podtext svého výroku odmítl.

Anketa

Souhlasíte s měsíčním státním příspěvkem pro sprotovní nadšence?
ano
46,1 %
ne
53,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1541 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám