Hlavní obsah

Lidé zapálili první svíčky u francouzské ambasády v Praze

Novinky, jap

První svíčky zapálili v noci na sobotu lidé u francouzské ambasády v Praze. Uctili tak památku všech, kteří zemřeli při pátečních teroristických útocích. Ambasádu teď hlídá policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé zapálili u francouzské ambasády v Praze první svíčkyVideo: Novinky

 
Článek

Lidé dorazili k francouzské ambasádě na Velkopřevorském náměstí v Praze již krátce po půlnoci. Před budovou velvyslanectví zapálili několik svíček. Některé z nich uhasil silný vítr, který v metropoli foukal.

Ambasádu hlídala po celou noc policie. Před budovou stálo služební vozidlo ochranné služby. O tom, že policisté neberou celou věc na lehkou váhu svědčí i okamžitá kontrola reportéra Novinek, který k ambasádě dorazil. „Mohu Vás požádat o press kartu a občanský průkaz?“ řekl reportérovi před ambasádou policista. Celá kontrola netrvala déle, než dvě minuty.

Při sérii šesti násilných incidentů v Paříži zemřelo v noci na sobotu přinejmenším 126 lidí. Asi 80 z nich zahynulo v koncertní síni Bataclan. Další desítky jsou v kritickém stavu. Policie dopadla jen jednoho teroristu, tři z nich se stihli odpálit. Údajně arabsky volali Alláhu akbar (Bůh je veliký). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám