Hlavní obsah

Liberecký a Zlínský kraj skončí s proplácením poplatků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberecký kraj a Zlínský kraj přestanou nejpozději od července proplácet pacientům zdravotnické regulační poplatky v krajských nemocnicích a lékárnách. Kraje to oznámily ve středu v návaznosti na rozhodnutí sociálnědemokratických hejtmanů, kteří se na ukončení proplácení dohodli minulý týden.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

Návrh na zrušení proplácení poplatků ve Zlínském kraji projedná v pondělí krajská rada, uvedla radní pro zdravotnictví Hana Příleská (ČSSD). Pokud bude rada souhlasit, zastupitelé o ukončení proplácení poplatků rozhodnou ve středu 16. června.

O rozhodnutí Libereckého kraje informoval krajský radní pro zdravotnictví Pavel Novák (ČSSD). Také zde o přesném datu ukončení úhrady regulačních poplatků rozhodnou krajští radní na mimořádném jednání, konkrétně v pondělí 14. června.

S proplácením poplatků skoncoval nejprve Pardubický kraj, po rozhodnutí hejtmanů se jej v pondělí rozhodly následovat Královéhradecký (od 10. června) a Karlovarský kraj (od 15. června). [celá zpráva]

Podle šéfa Asociace krajů Michala Haška by o budoucnosti proplácení poplatků mělo být jasno do 21. června, dokdy by měly jednotlivé kraje vydat své nezávislé stanovisko. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám