Hlavní obsah

Lékařka, kterou odměňoval výrobce léků, čelí trestnímu oznámení

– Brno

Brněnská Fakultní nemocnice u svaté Anny podala v pátek trestní oznámení na dermatoložku, která přiznala, že přijímala úplatky od farmaceutických firem. Oznámil to ředitel nemocnice Petr Koška.

Článek

Lékařka na záznamu skryté kamery přiznala, že přijímala různé dárky i finanční hotovost. Reportáž odvysílala Česká televize.

Musím říct, že mě to překvapilo. Zejména ta suverenita paní doktorky.
Ředitel nemocnice Petr Koška k jednání lékařky

Ředitel nemocnice uvedl, že dermatoložka již na klinice nepracuje, neboť poté, co celá záležitost vyšla najevo, byla propuštěna. "Musím říct, že mě to překvapilo. Zejména ta suverenita paní doktorky," řekl Koška.

Případ vyšetřuje také protikorupční policie a Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Česká lékařská komora (ČLK) na lékařku podala disciplinární stížnost.

V odvysílané reportáži lékařka falešné dealerce farmaceutické firmy Novartis do skryté kamery řekla, že za každého pacienta, který se měl půl roku léčit přípravkem Lamisil proti plísním, dostávala 250 korun měsíčně. Farmaceutické firmy jí prý také dávaly dárky, jednou jí byl proplacen notebook.

"Já jsem 15 let brala 250 korun za jednoho nasazeného pacienta, za cyklus tří měsíců. To jsem dostávala každý měsíc pravidelně na hotovosti do ruky," řekla dermatoložka ženě, která se vydávala za zástupkyni Novartisu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám