Hlavní obsah

Lékaři úspěšně operovali Dolejšovo oko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Místopředseda KSČM Jiří Dolejš se ve čtvrtek dopoledne podrobil v Ústřední vojenské nemocnici v Praze operaci pravého oka. Podle mluvčí KSČM Moniky Hoření se zákrok podařil. Lékaři Dolejšovi operovali odchlípnutou sítnici. Ke zranění přišel minulý týden, kdy ho brutálně zbili zatím neznámí útočníci.

Článek

Podle mluvčí komunistů lékaři uvedli, že se jednalo o běžnou operaci, která se obešla bez komplikací.

"Právě jsem se probral a ani sám nevím, jak operace dopadla," řekl Právu krátce před 15. hodinou. Na informaci, že se zákrok zdařil, reagoval slovy: "Také tomu věřím". Poznamenal, že je stále pod vlivem narkózy a že je unavený.

Dolejše napadla skupina mladíků, kteří nejprve vykřikovali politické narážky a posléze do něj několik minut kopali. [celá zpráva] Policie je zatím nedopadla.

Právě na pravém oku způsobili útočníci Dolejšímu největší zranění. Lékaři na něj přišli poté, co se zmenšil otok. Odchlíplou sítnici museli operovat co nejdříve, aby se poranění nezhoršovalo.

Reklama

Související články

Poslanci: Napadení Dolejše je odporný čin

Poslanci ve středu odpoledne odsoudili fyzické napadení komunistického poslance Jiřího Dolejše, jenž byl v úterý večer napaden třemi muži ve věku 30 až 32 let....

Dolejš: Šlo o politicky motivovaný útok

Poslanec a místopředseda KSČM Jiří Dolejš, kterého v noci na středu surově napadli neznámí útočníci, poskytl Právu rozhovor. Dolejš je přesvědčen, že se stal...

Výběr článků

Načítám