Hlavní obsah

Langer: bezpečnost musí na fotbale zajistit hlavně kluby, ne policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr vnitra Ivan Lager (ODS) v neděli v České televizi zopakoval, že navrhne, aby uniformovaní policisté už nebyli automaticky přítomni na fotbalových stadiónech. Hlavní starost o bezpečnost by podle něj měli mít pořadatelé.

Článek

"Lidé by ze svých daní neměli platit soukromé akce," uvedl. Policie by podle něj zasahovala, až pokud by se na stadiónu něco stalo. Vysvětlil to tím, že na koncertech policisté taky automaticky nezajišťují bezpečnost, mají to na starosti pořadatelé.

Místopředseda fotbalového svazu Vlastimil Košťál s ním nesouhlasí. Řekl ale, že kluby by měly s policií více spolupracovat. Kluby nemají takové možnosti jako policie. Navíc by investice do pořadatelů prodražily vstupenky a počty zásahů policie přímo na stadiónech prý klesají.

S Langerovým návrhem nesouhlasí ani odborník na bezpečnost ČSSD Jeroným Tejc.

Ne studenty a důchodce

O problému policistů a ceny zásahu na fotbalových utkání se začalo mluvit minulý týden po derby Sparta - Slavia. Do hlediště se dostali lidé s pyrotechnikou. Tu jim měli odebrat právě pořadatelé. Podle Langera by mezi pořadateli neměli být "důchodci a studenti, ale pořádně vyškolení lidé."

Langer v ČT pochválil ostravský Baník. Ten si bezpečnost na svých stadiónech zlepšuje sám, bez policistů a zatím úspěšně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám