Hlavní obsah

Laboratoř špatně vyhodnotila testy fotbalistů Slavie, hygiena jim zrušila karanténu

– Praha • Aktualizováno

Pražská hygienická stanice zrušila karanténu fotbalistů Slavie. Soukromá laboratoř údajně špatně vyhodnotila výsledky, když testy určila jako pozitivní. Fotbalisté přitom byli na opakovaných testech. Pozitivních bylo devět lidí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie Praha během utkání se Slovanem Liberec

Článek

Vysoký počet pozitivních měl tým po testech v pondělí. Absolvoval proto opakované testy, jehož výsledky nákazu potvrdily. Hygienici týmu nařídili karanténu. Nikdo z nakažených přitom neměl vůbec žádné příznaky onemocnění.

Někteří pozitivně testovaní si domluvili přetestování rodin i sebe a jejich výsledky u různých laboratoří byly negativní.

Lidé bez příznaků budou moci ukončit karanténu i izolaci bez druhého testu

Domácí

Hygiena poté domluvila přetestování u jiných laboratoří, výsledky byly negativní. Následně nechala ještě udělat rozbor krve, který byl také negativní. Předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík v pátek na Twitteru uvedl, že PCR testy u laboratoře UEFA a rozbory krve v Národní referenční laboratoři ukázaly, že A-tým Slavie je v pořádku.

Island pustí do země evropské turisty, kteří už prodělali covid-19

Cestování

Totéž uvedli i hygienici. „Zatímco původní závěr laboratoře pozitivitu vzorků potvrzoval, opravené hodnocení naopak vyšlo u všech vzorků negativně,” uvedla hygiena ve zprávě.

„Okolnosti a příčiny původního hodnocení soukromé laboratoře v dané chvíli nejsou známy," uvedl mluvčí pražské hygieny Zdeněk Boublík.

Karanténa: Kdy je povinná, co obnáší a jak se liší od nařízené izolace

Koronavirus

Fotbalisté kvůli karanténě nemohli sehrát ligové utkání se Zlínem, nemohli ani trénovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám