Hlavní obsah

Laboratoř špatně vyhodnotila testy fotbalistů Slavie, hygiena jim zrušila karanténu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská hygienická stanice zrušila karanténu fotbalistů Slavie. Soukromá laboratoř údajně špatně vyhodnotila výsledky, když testy určila jako pozitivní. Fotbalisté přitom byli na opakovaných testech. Pozitivních bylo devět lidí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie Praha během utkání se Slovanem Liberec

Článek

Vysoký počet pozitivních měl tým po testech v pondělí. Absolvoval proto opakované testy, jehož výsledky nákazu potvrdily. Hygienici týmu nařídili karanténu. Nikdo z nakažených přitom neměl vůbec žádné příznaky onemocnění.

Někteří pozitivně testovaní si domluvili přetestování rodin i sebe a jejich výsledky u různých laboratoří byly negativní.

Lidé bez příznaků budou moci ukončit karanténu i izolaci bez druhého testu

Domácí

Hygiena poté domluvila přetestování u jiných laboratoří, výsledky byly negativní. Následně nechala ještě udělat rozbor krve, který byl také negativní. Předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík v pátek na Twitteru uvedl, že PCR testy u laboratoře UEFA a rozbory krve v Národní referenční laboratoři ukázaly, že A-tým Slavie je v pořádku.

Island pustí do země evropské turisty, kteří už prodělali covid-19

Cestování

Totéž uvedli i hygienici. „Zatímco původní závěr laboratoře pozitivitu vzorků potvrzoval, opravené hodnocení naopak vyšlo u všech vzorků negativně,” uvedla hygiena ve zprávě.

„Okolnosti a příčiny původního hodnocení soukromé laboratoře v dané chvíli nejsou známy," uvedl mluvčí pražské hygieny Zdeněk Boublík.

Karanténa: Kdy je povinná, co obnáší a jak se liší od nařízené izolace

Koronavirus

Fotbalisté kvůli karanténě nemohli sehrát ligové utkání se Zlínem, nemohli ani trénovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám