Hlavní obsah

Kvůli dětem z havarovaného autobusu vypravili Francouzi dvě zvláštní letadla

Aktualizováno

Několik prvních studentů z francouzského autobusu, který v pondělí ráno havaroval u Rokycan, odjelo kolem 20:30 z Plzně do Prahy. Odtud odletěli do Francie. Odjelo 17 lidí, kterým to zdravotní stav dovolil. První letadlo ještě v pondělí přepravilo nezraněné děti do Francie, druhý letoun přivezl příbuzné těch zraněných.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda u Rokycan si vyžádala lidský život.

Článek

Jejich odjezd nechtěl nikdo oficiálně komentovat. Podle informací ČTK si francouzská strana nepřeje další informování o odjezdu skupiny.

BEZ KOMENTÁŘE: U Rokycan havaroval autobus s dětmiVideo: Patrik Biskup, Právo

"První děti z těch, které unikly vážnějším zraněním, se vrátí na francouzskou půdu v pondělí večer. Přinejmenším 17 z 36, které byly na výletu, mělo přistát na pařížském letišti Vatry v 22:40," uvedl vpodvečer francouzský server L´Union L´Ardennais.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči vyprošťují zraněného řidiče

Návrat podle něj organizuje Champagne Mobilité, přepravní společnost, najatá organizátory výletu. První letadlo do Prahy odletělo z Francie odpoledne. Na palubě byl podle serveru i zdravotnický tým a psycholog. První letadlo má odvézt nezraněné děti a jejich doprovod z České republiky do Francie. Druhé letadlo mělo podle serveru odletět navečer a prý přiveze do ČR příbuzné vážně zraněných dětí a jejich doprovodu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Autobus spadl z dálnice na podjezd.

Nehoda se stala v pondělí v 6:30. Autobus spadl z dálnice na podjezd. Nehodu nepřežila jedna dívka, řidič byl převezen s těžkým zraněním do nemocnice. Asi tři desítky dětí utrpěly lehká zranění. [celá zpráva]

Plzeňská fakultní nemocnice pečuje o tři těžce zraněné osoby, další utrpěly středně těžká a lehčí poranění.

Podle svědka nehody u Rokycan autobus v plné rychlosti narazil do náspuVideo: Patrik Biskup, Právo

Dva mladíci ve věku 16 a 17 let jsou v rokycanské nemocnici. Podle mluvčího zdravotnického holdingu Plzeňského kraje Jiřího Kokošky utrpěl jeden z nich lehký otřes mozku, druhý má středně těžké poranění – zlomeninu pánevní kosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám