Hlavní obsah

Kulhánek se postavil za Hamáčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nynější ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) odmítl tvrzení, že vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) měl v úmyslu „vyměnit mezinárodní skandál” kolem Vrbětic za dodávky vakcíny proti covidu-19 Sputnik V, jak uvedly v úterý Seznam Zprávy. České televizi ve středu potvrdil, že se Hamáčkovy schůzky s šéfy tajných služeb účastnil ještě coby náměstek ministra vnitra.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD)

Článek

Hamáček podle webu mluvil o plánu na schůzce v polovině dubna. Kulhánek odešel z vnitra do čela diplomacie 21. dubna. „Byl jsem na té schůzce,” řekl ve středu Kulhánek ČT. Odmítl však to, že se na ní řešily záležitosti, o kterých napsaly Seznam Zprávy.

„S českými národními zájmy se nehandluje, u takové schůzky bych prostě nebyl,” dodal Kulhánek.

Kulhánek popřel tvrzení reportáže i v úterním vyjádření zaslaném ČTK. „To, co napsal Janek Kroupa o údajném plánu ministra Hamáčka, je naprostý nesmysl, lež a neprofesionální novinařina,” uvedl.

Hamáček podá kvůli článku trestní oznámení, chce 10 milionů korun

Domácí

Hamáček ve středu oznámil, že se proti reportáži bude bránit trestněprávní i civilní cestou. Seznam Zprávy si za svými zjištěními stojí a jsou připraveny pravdivost svých zjištění u soudu prokázat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám