Hlavní obsah

Kuba se pokusí s nespokojenými poslanci ODS domluvit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ve Sněmovně v úterý pokračují jednání o osudu úsporného balíčku, jehož části jsou nepřijatelné pro některé poslance ODS. Ještě před zasedáním poslaneckého klubu se s poslanci setkal nově zvolený místopředseda strany Martin Kuba. Chce najít kompromis.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda ODS Martin Kuba

Článek

"Vyslechl jsem si jejich názory a pokusíme se najít nějaké kompromisní řešení," řekl po jednání s rebely novinářům Kuba, který věřil v možnost domluvy již před setkáním.

"Já to ani nechci brát tak, že to jsou nějací rebelové. S těmi kluky se setkávám často, tak si je poslechnu a zkusíme se domluvit. Máme na to dnešek, případně zítřek," řekl Právu Kuba po úterním ranním zasedání grémia ODS.

Víkendový kongres ODS vyzval takzvané rebely, aby opustili od svých sólových akcí a respektovali většinové stanovisko klubu. [celá zpráva]

Minimálně dva z nich, Marek Šnajdr a Radim Fiala v pondělí naznačili, že neberou doporučení kongresu na lehkou váhu a podporu balíčku, který počítá i se zvýšením DPH, zváží. [celá zpráva]

Předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura novinářům řekl, že se o daňovém balíčku bude hlasovat až ve středu. Podle něj se před klíčovým hlasováním zřejmě ještě jednou sejde poslanecký klub ODS. "Zítra do devíti ráno musí být jasno," řekl Stanjura.

Reklama

Výběr článků

Načítám