Hlavní obsah

Krnáčovou se Stropnickým nepustili k demolici v Bubnech

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO), její náměstek Matěj Stropnický (Trojkoalice), radní pro majetek Michal Hašek (ANO) ani starosta Prahy 7 Jan Čižinský (P7sobě) nebyli ve středu majitelem vpuštěni k demolovaným železničním dílnám u nádraží Praha-Bubny.

Foto: Petr Janiš, Právo

Pražská primátorka Adriana Krnáčová a její náměstek Matěj Stropnický na místě demolice v Praze-Bubnech

Článek

Mediální zástupce společnosti CPI Property Group Jan Burian představitele města poslal do Argentinské ulice, ať se dívají na demolici 160 let staré unikátní industriální stavby v dešti přes plot.

"Je to území demolice a tam zkrátka není možné vstoupit," řekl Burian.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Nechtěli jsme nic jiného než se podívat, jaký je stav. Nemáme ani žádné nářadí, abychom tomu zabránili. Budova byla chráněná, ochrana byla sejmuta a jen se bezmocně díváme, jak se ničí další památka," řekla Krnáčová.

Demolice drážních dílen Praha - BubnyVideo: FOTO: ČTK, Novinky

Stropnický uvedl, že by se město mělo zachovat k developerovi, jako on se chová k městu. Náměstek proto ve čtvrtek navrhne zastupitelstvu, aby přerušilo pořízení změny územního plánu, jež by zhodnotila pozemky v Bubnech a umožnila na nich stavět. V místě platí stavební uzávěra. "Demolice probíhá hlavně proto, aby developer mohl stavět vysoko, objemně a mít z toho větší zisk," uvedl Stropnický.

Krnáčová nečeká, že by na programu čtvrtečního zastupitelstva mohlo být odvolávání Stropnického. Řekla, že je integrální součástí magistrátní koalice, která funguje dál.

Vlastníkem i investorem staveb je realitní skupina Orco Property Group, která se potýkala s velkými finančními problémy. Proto projekt výstavby na železničním nádraží Praha-Bubny neustále odkládala, peníze neměla ani na demolici. Průlom nastal až po nedávné změně vlastnické struktury firmy, kdy ji fakticky ovládl podnikatel Radovan Vítek. Právě jeho skupinu CPI Property Group si Orco najalo jako developera celého projektu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám